Warmtepomp Balgoij

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Balgoij? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een voordelige en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan allerlei facetten. Als je iets verders scrollt check jij meer info over een warmtepomp kopen in Balgoij.
warmtepomp-installateur-6613

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Beschikt over koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcodegebied6613
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Balgoij

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt verscheidene toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Balgoij biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Balgoij? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker check je in een zeer korte periode de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6613).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna ontdek je handige toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Balgoij heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €17.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Balgoij (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-balgoij

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6400. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke investering kan men berekenen met specifieke variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24200Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€15000 – €23900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €6825Lage aanschafprijs
Lucht-water€4700 – €7125Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €5500Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Balgoij verbruikt ong. 1370 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing varieert van €250 tot €390. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €165 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€663
Buitenlucht2350kWh€451€212
Bodemwarmte1900kWh€318€345
Hybride1525 kWh + 550 M3€484€179

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Balgoij?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Wijchen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de regio Wijchen. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.wijchen.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, vaak is er de ISDE-subsidie Balgoij. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot ongeveer €3000. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Balgoij (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je plusminus €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoAir 614M + CTC EcoZenith i3508 KW€2100,-
RemehaNeptuna H 27 kW Driefase16 KW€2750,-
ClivetWSN-XIN 14120 KW€3150,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Balgoij aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!