Warmtepomp Heumen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Heumen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €325,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan allerlei facetten. In het volgende kopje ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heumen.
warmtepomp-installateur-6582

 • Een energieneutrale woning
 • Kan ook werken als airco
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode-regio6582
Netnummer024 (+3124)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heumen

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt meerdere versies. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heumen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Heumen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6582).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Verderop tref je omvangrijke aanbevelingen inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Heumen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €24.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Heumen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heumen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar, het resulteert in flink lagere energiekosten. Middels de huidige subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7300. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2500. De eindfactuur wordt getekend door specifieke zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25000Passief koelen, relatief duur
Water-water€14500 – €20600Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6100Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3650 – €6125Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2775 – €6650Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Heumen verbruikt om en nabij 1590 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €245 tot €335. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€712
Buitenlucht2475kWh€477€235
Bodemwarmte1625kWh€335€377
Hybride1425 kWh + 450 M3€513€199

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Heumen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heumen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Heumen. Het betreft een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.heumen.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heumen. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot gemiddeld €2650. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Heumen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiYutaki-S RASM-3VNE6 KW€1900,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI4 (B/W)14 KW€3200,-
ToshibaHWS-1405H + HWS-1405XWHM98 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Heumen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie draait uit op een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heumen, Overasselt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente