Warmtepomp Niftrik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Niftrik? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €190,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Verderop lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Niftrik.
warmtepomp-installateur-6606

 • Verantwoorde investering
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcodegebied6606
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Niftrik

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Niftrik heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Niftrik? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek jij in korte tijd erkende installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6606).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. Verderop bekijk jij accurate aanbevelingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Niftrik kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €24.100. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.175 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Niftrik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-niftrik

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3000. De factuur wordt bepaald aan de hand van verscheidene variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24300Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €22600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3900 – €6200Verwarmen en koelen
Lucht-water€5000 – €6025Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2450 – €5050Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Niftrik gebruikt pakweg 1370 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €280 tot €385. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €175 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€660
Buitenlucht2625kWh€429€231
Bodemwarmte1600kWh€297€363
Hybride1375 kWh + 375 M3€462€198

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Niftrik?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Wijchen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Wijchen. We hebben het over een een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.wijchen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Niftrik. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot plusminus €3400. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Niftrik (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze grofweg €1625.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoAir 614M + CTC EcoZenith i2507 KW€2000,-
RemehaNeptuna H 16 kW Monofase12 KW€2500,-
ClivetWSN-XIN 10114 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Niftrik aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!