Warmtepomp Hernen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Hernen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €215,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan diverse elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je meer info over een warmtepomp kopen in Hernen.
warmtepomp-installateur-6616

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcodegebied6616
Netnummer0487 (+31487)
Gasgebruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hernen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit tal van installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hernen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Hernen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met deze pagina lees jij zonder moeite (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6616).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je samengestelde details omtrent de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Hernen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €18.300. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Hernen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hernen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een hoge subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6600. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door diverse onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26600Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14400 – €22800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6650Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5400 – €6125Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€3000 – €6450Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Hernen gebruikt pakweg 1370 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €225 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €175 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€665
Buitenlucht2675kWh€466€200
Bodemwarmte1800kWh€333€333
Hybride1325 kWh + 375 M3€499€166

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hernen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere eisen: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Wijchen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Wijchen. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.wijchen.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hernen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €550 tot plusminus €1800. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hernen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je zo’n €1550.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2400.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoAir 610M + CTC EcoZenith i350F6 KW€1900,-
RemkoHTS 1307 KW€2000,-
ClivetWSN-XEE 16232 KW€4200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hernen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!