Warmtepomp Bergharen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Bergharen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €275,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Bergharen.
warmtepomp-installateur-6617

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6617
Netnummer0487 (+31487)
Gas-gebruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bergharen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er zijn diverse versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergharen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bergharen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze tool doorzoek jij moeiteloos verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6617).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder lees jij actuele toelichtingen inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Bergharen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €13.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Bergharen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergharen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels lucratieve subsidies heb jij een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6000. Een hybride systeem is er vanaf €1900. De eindfactuur wordt bepaald door verschillende onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26400Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17400 – €23400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4750 – €6250Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4300 – €7075Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2575 – €6200Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Bergharen verbruikt ongeveer 1370 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing komt uit tussen de €205 tot €380. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €190 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€666
Buitenlucht2550kWh€433€233
Bodemwarmte1975kWh€300€366
Hybride1450 kWh + 600 M3€466€200

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Bergharen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Wijchen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario is er de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Wijchen. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.wijchen.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bergharen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €975 tot doorgaans €2650. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bergharen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je grofweg €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ong. €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoAir 614M + CTC EcoZenith i350F8 KW€2100,-
RemkoHTS 20010 KW€2300,-
ClivetWSN-XEE 18237 KW€4700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bergharen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!