Warmtepomp Lomm

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Lomm? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Lomm.
warmtepomp-installateur-5943

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook koelen is mogelijk
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige oplossing
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5943
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lomm

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je vindt velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lomm kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Lomm? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze website tref je in een zeer korte periode de beste installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5943).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf check je samengestelde informatie over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lomm heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.400 en €11.100. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Lomm (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lomm

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Aan de hand van interessante subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt gecalculeerd door diverse zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €28000Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13500 – €24200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6575Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5200 – €7175Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2100 – €5450Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lomm verbruikt ongeveer 1390 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €375. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €185 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€703
Buitenlucht2750kWh€478€225
Bodemwarmte1675kWh€337€366
Hybride1450 kWh + 425 M3€513€190

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Lomm?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Venlo?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Venlo. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.venlo.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Lomm. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €500 en kunnen oplopen tot €1700. Interesse hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lomm (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op pakweg €1675.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimerHTM-A3012 KW€2350,-
PanasonicWarmtepomp boiler PAW-DHWM80ZNT0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0071T MTD231 KW€4900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Lomm aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!