Warmtepomp Steyl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Steyl? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. In het volgende kopje lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Steyl.
warmtepomp-installateur-5935

 • Duurzame investering
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Diverse erkende installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidie

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcodegebied5935
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31390 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Steyl

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat fors wat toepassingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steyl biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Steyl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van deze website vergelijk je direct (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5935).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Onderstaand check jij samengestelde adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Steyl kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.600 en €18.400. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.050 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Steyl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steyl

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via aantrekkelijk subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2800. De factuur is afhankelijk van verschillende onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26400Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €22200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5300 – €6800Verwarmen en koelen
Lucht-water€4250 – €6000Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €6050Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Steyl gebruikt ong. 1390 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing komt uit tussen de €265 tot €325. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €170 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€701
Buitenlucht2425kWh€463€238
Bodemwarmte2050kWh€322€379
Hybride1350 kWh + 450 M3€498€203

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Steyl?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We noemen een stuk of wat zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Venlo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Venlo. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.venlo.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Steyl. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot ongeveer €3800. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Steyl (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ong. €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimerHTM-A065 KW€1650,-
PanasonicHigh performance KIT-WC03H3E54 KW€1700,-
ClimavenetaWWR 0061T DHW223 KW€4100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Steyl aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!