Warmtepomp Arcen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Arcen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. In het volgende kopje lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Arcen.
warmtepomp-installateur-5944

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke besparing

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcodegebied5944
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Arcen

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit verscheidene versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Arcen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Arcen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze website vergelijk jij bruikbare warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5944).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Bijgaand doorzoek je handige toelichtingen die gaan over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Arcen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €11.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.400 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Arcen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-arcen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels aantrekkelijk subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De factuur wordt bepaald door velerlei aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €24000Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€15800 – €22400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4150 – €7100Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4100 – €7250Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2525 – €6650Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Arcen verbruikt pakweg 1390 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schatten we op €245 tot €305. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€704
Buitenlucht2350kWh€486€218
Bodemwarmte1750kWh€345€359
Hybride1550 kWh + 375 M3€521€183

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Arcen?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is een aanvulling op jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Venlo?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Venlo. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.venlo.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Arcen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot wel €1550. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Arcen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1850.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimerHTM-A3616 KW€2750,-
PanasonicWarmtepomp boiler PAW-DHWM100ZNT0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0071T DHW230 KW€4800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Arcen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!