Warmtepomp Tegelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Tegelen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €185,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Tegelen.
warmtepomp-installateur-5931

 • Milieubewuste keuze
 • In de zomer een koelende functie
 • Diverse erkende installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Snel terugverdiend

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5931
Netnummer077 (+3177)
Gasgebruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tegelen

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tegelen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Tegelen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vergelijk je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5931).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna ontdek jij omvangrijke informatie over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tegelen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €230,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €23.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.025 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Tegelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tegelen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. Via een hoge subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door verschillende onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25300Veel besparen, relatief duur
Water-water€15600 – €22100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4450 – €6875Zeer betaalbaar
Lucht-water€3800 – €6800Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2825 – €5350Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tegelen verbruikt circa 1390 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €225 tot €315. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €145 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€700
Buitenlucht2425kWh€455€245
Bodemwarmte1775kWh€315€385
Hybride1575 kWh + 525 M3€490€210

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tegelen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Venlo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Venlo. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.venlo.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Tegelen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot plusminus €2000. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tegelen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1975.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimerECOHEAT-EH500TD0 KW€1100,-
PalmAHP-9AC5 KW€1800,-
ClimavenetaWWR 0061T MTD225 KW€4300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Tegelen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!