Warmtepomp Belfeld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Belfeld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en ecologische methode om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €180,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Belfeld.
warmtepomp-installateur-5951

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5951
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Belfeld

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Belfeld kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Belfeld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker ontdek je zonder problemen erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5951).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna tref jij veelzijdige raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Belfeld kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €320,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.300 en €14.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.750 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Belfeld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-belfeld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een interessante subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3300. De totaalprijs wordt getekend door verscheidene factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25400Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€13900 – €23200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5050 – €6575Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4200 – €6450Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €6900Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Belfeld verbruikt plusminus 1390 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €260 tot €350. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €140 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€705
Buitenlucht2625kWh€494€212
Bodemwarmte2100kWh€353€353
Hybride1400 kWh + 575 M3€529€176

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Belfeld?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Venlo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Venlo. Het betreft een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.venlo.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Belfeld. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €975 tot wel €3950. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Belfeld (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze om en nabij €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimerHTM01610 KW€2150,-
PanasonicWarmtepomp boiler PAW-DHWM120ZNT0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0091TS MTD237 KW€5500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Belfeld aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren draait uit op een prettig wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!