Warmtepomp Velden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Velden? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende variabelen. Op deze pagina check je praktische info over een warmtepomp kopen in Velden.
warmtepomp-installateur-5941

 • Duurzame investering
 • Constante verwarming van de woning
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5941
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Velden

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Velden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Velden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze website doorzoek jij in enkele stappen erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5941).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Hierna tref je actuele raadgeving inzake populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Velden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €25.000. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.575 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Velden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-velden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Dankzij interessante subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €7900. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door meerdere aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27000Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €23400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3650 – €6500Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4150 – €6725Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2375 – €6050Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Velden verbruikt om en nabij 1390 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Essent of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €210 tot €350. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €175 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€702
Buitenlucht2400kWh€470€232
Bodemwarmte2000kWh€330€372
Hybride1350 kWh + 425 M3€505€197

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Velden?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Venlo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Venlo. Het is een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.venlo.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Velden. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot ongeveer €1500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Velden (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je circa €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimerHTM-A168 KW€1950,-
PanasonicHigh performance KIT-WC05H3E55 KW€1800,-
ClimavenetaWWR 0071TS MTD231 KW€4900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Velden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!