Warmtepomp Laag-Soeren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Laag-Soeren? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van meerdere elementen. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Laag-Soeren.
warmtepomp-installateur-6957

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan woning ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6957
Netnummer0313 (+31313)
Gasgebruik M31540 M3
Stroom-verbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Laag-Soeren

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn diverse onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Laag-Soeren kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Laag-Soeren? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze website vind je direct erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6957).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat benut de warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand bekijk jij toepasbare aanbevelingen omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Laag-Soeren kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €10.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale gasketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Laag-Soeren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-laag-soeren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in een significant lagere energierekening. Met behulp van een interessante subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6900. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3400. De eindfactuur is afhankelijk van specifieke zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24300Geen geluid, dure installatie
Water-water€13900 – €22100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3700 – €7350Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4400 – €6250Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2150 – €6900Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Laag-Soeren gebruikt grofweg 1540 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €215 tot €370. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€730
Buitenlucht2500kWh€504€226
Bodemwarmte1725kWh€358€372
Hybride1375 kWh + 425 M3€540€190

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Laag-Soeren?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Rheden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Rheden. Het is een speciale lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.rheden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Laag-Soeren. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot ongeveer €1700. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Laag-Soeren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze plusminus €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2300.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHBX08(**)9W7 KW€2000,-
RemkoWKF 180 Compact12 KW€2350,-
Cordivari srlBollyterm® HP 3000 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Laag-Soeren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dieren, Rheden, Velp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!