Warmtepomp Spankeren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Spankeren? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €220,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Hierna lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Spankeren.
warmtepomp-installateur-6956

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verwarmen en koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomgebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Spankeren

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spankeren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Spankeren? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door de warmtepomp-vergelijker tref je in enkele stappen de beste installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6956).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind je praktische aanbevelingen omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Spankeren kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €14.500. We spreken over vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.250 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Spankeren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spankeren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Echter, het betekent een fors lagere energierekening. D.m.v. actuele subsidies krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7800. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2300. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23500Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€14400 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4700 – €7150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5200 – €6400Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2275 – €6200Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Spankeren consumeert plusminus 1540 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €205 tot €335. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €125 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€729
Buitenlucht2400kWh€496€233
Bodemwarmte1925kWh€350€379
Hybride1375 kWh + 425 M3€532€197

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Spankeren?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is een aanvulling op jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Rheden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening bij gemeente Rheden. Kort gezegd een speciaal soort lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.rheden.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Spankeren. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 tot plusminus €3300. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Spankeren (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op plusminus €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ongeveer €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHBX08(**)9W5 KW€1800,-
RemkoWKF 180 Dortmund12 KW€2350,-
Cordivari srlBollyterm® HP 2000 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Spankeren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Dieren, Rheden, Velp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!