Warmtepomp Ellecom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Ellecom? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €290,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ellecom.
warmtepomp-installateur-6955

 • Milieubewuste keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcodegebied6955
Netnummer0313 (+31313)
Gas-gebruik M31540 M3
Stroom-gebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ellecom

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ellecom kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Ellecom? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij in korte tijd leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6955).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina lees je uitgebreide info met betrekking tot de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Ellecom kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €16.100. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Ellecom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ellecom

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7300. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3000. De eindfactuur hangt af van verscheidene aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23400Hoog rendement, prijzig
Water-water€15900 – €24700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4400 – €7350Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3750 – €6625Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2975 – €5250Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ellecom verbruikt circa 1540 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een maatschappij als Essent of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar varieert van €220 tot €315. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €160 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€728
Buitenlucht2625kWh€488€240
Bodemwarmte1650kWh€342€386
Hybride1325 kWh + 600 M3€524€204

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ellecom?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We hanteren een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Rheden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Rheden. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.rheden.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, in de regel is er de ISDE-subsidie Ellecom. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €875 en kunnen oplopen tot €1850. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ellecom (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op grofweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBX16(**)3V12 KW€2350,-
RemkoWKF 180 Frankfurt Solar12 KW€2350,-
Cordivari srlBollyterm® Home 1100 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Ellecom aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Dieren, Rheden, Velp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!