Warmtepomp Dieren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Dieren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende factoren. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Dieren.
warmtepomp-installateur-6951

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode-regio6951
Netnummer0313 (+31313)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroomgebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dieren

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dieren kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Dieren? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker lees jij veelzijdige de beste installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6951).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina tref je omvangrijke aanbevelingen aangaande de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Dieren kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €20.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Dieren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dieren

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. De eindfactuur wordt gecalculeerd door diverse zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27300Geen geluid, relatief duur
Water-water€17000 – €24000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €6475Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5500 – €6800Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2025 – €5950Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dieren verbruikt ongeveer 1540 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €240 tot €345. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €175 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€727
Buitenlucht2675kWh€480€247
Bodemwarmte1700kWh€334€393
Hybride1575 kWh + 575 M3€516€211

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Dieren?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Rheden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij gemeente Rheden. Het gaat om een speciaal soort lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.rheden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Dieren. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot gemiddeld €3650. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dieren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je zo’n €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ong. €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBX16(**)3V12 KW€2500,-
RemkoWKF 180 Frankfurt12 KW€2350,-
Cordivari srlBollyterm® Home 800 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Dieren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Dieren, Rheden, Velp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!