Warmtepomp De Steeg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in De Steeg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €290,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Verderop check je verdere details over een warmtepomp kopen in De Steeg.
warmtepomp-installateur-6994

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode-regio6994
Netnummer026 (+3126)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroom-gebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Steeg

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Steeg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in De Steeg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door warmtepomprevolutie.nl bekijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6994).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina check jij toepasbare info aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in De Steeg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €250,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €24.700. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.750 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit De Steeg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-steeg

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Door middel van actuele subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7400. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door verscheidene facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €28000Veel besparen, dure installatie
Water-water€13800 – €24200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4700 – €6050Lage aanschafprijs
Lucht-water€3850 – €7250Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2825 – €5800Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in De Steeg gebruikt om en nabij 1540 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €240 tot €355. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €185 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€738
Buitenlucht2350kWh€480€258
Bodemwarmte1925kWh€332€406
Hybride1525 kWh + 475 M3€517€221

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in De Steeg?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Rheden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Rheden. We hebben het over een een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.rheden.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie De Steeg. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 en kunnen oplopen tot €2700. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming De Steeg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze circa €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij circa €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVH08S26(**)9W5 KW€1800,-
RemkoSQW 400 Single28 KW€4100,-
CTCEcoAir 410 + CTC Ecologic8 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice De Steeg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Dieren, Rheden, Velp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!