Warmtepomp Velp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Velp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Op deze pagina check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Velp.
warmtepomp-installateur-6881

 • Draag bij aan een milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
Netnummer026 (+3126)
Gasgebruik M31540 M3
Stroom-verbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Velp

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verscheidene versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Velp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Velp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze tool lees jij snel de beste installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6881).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Verderop ontdek je accurate raadgeving inzake beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Velp kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.600 en €14.400. We spreken over vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Velp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-velp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door aantrekkelijk subsidies behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6200. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2900. De totaalprijs kan men berekenen met allerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25700Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€17800 – €22800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3550 – €7375Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4700 – €6750Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2175 – €6250Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Velp verbruikt ongeveer 1540 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €220 tot €355. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €155 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€717
Buitenlucht2375kWh€488€229
Bodemwarmte2025kWh€344€373
Hybride1500 kWh + 450 M3€523€194

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Velp?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Rheden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Rheden. Het betreft een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.rheden.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Velp. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €950 en lopen op tot wel €2850. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Velp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf circa €2400.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€175, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ008(**)3 + EHBH08(**)3V7 KW€2000,-
RemkoWKF 120 Compact9 KW€2050,-
ClivetWSHN-XEE2 16.258 KW€7600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Velp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Dieren, Rheden, Velp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!