Warmtepomp Lichtenvoorde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Lichtenvoorde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lichtenvoorde.
warmtepomp-installateur-7131

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan ook werken als airco
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode-regio7131
Netnummer0544 (+31544)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lichtenvoorde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lichtenvoorde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Lichtenvoorde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze website lees je veelzijdige erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7131).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze pagina vind je toepasbare aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Lichtenvoorde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €12.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.150 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Lichtenvoorde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lichtenvoorde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7600. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verscheidene onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24200Passief koelen, dure installatie
Water-water€15900 – €21900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4400 – €6900Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4650 – €6525goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2975 – €5700Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Lichtenvoorde verbruikt pakweg 1520 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €280 tot €310. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €195 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€681
Buitenlucht2800kWh€456€225
Bodemwarmte1775kWh€320€361
Hybride1325 kWh + 575 M3€490€191

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lichtenvoorde?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren enkele eisen: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oost Gelre?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Oost Gelre. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.oostgelre.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Lichtenvoorde. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot plusminus €2900. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lichtenvoorde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze om en nabij €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij plusminus €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSH16P50(**)13 KW€2600,-
RothThermoTerra F 6 kW6 KW€2800,-
CTCEcoHeat 4067 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Lichtenvoorde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!