Warmtepomp Harreveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Harreveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal facetten. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Harreveld.
warmtepomp-installateur-7135

 • Minder vervuiling
 • Constante verwarming
 • Diverse erkende installateurs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode-regio7135
Netnummer0544 (+31544)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Harreveld

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan meerdere producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harreveld kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Harreveld? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van de warmtepomp-vergelijker tref jij veelzijdige installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7135).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand tref jij veelzijdige toelichtingen omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Harreveld kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €190,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €14.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Harreveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harreveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door middel van interessante subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €7900. Het hybride systeem koop je al vanaf €2400. Het prijskaartje komt tot stand door diverse factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27400Veel besparen, dure installatie
Water-water€15500 – €23700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3550 – €6850Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5050 – €6575Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €6850Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Harreveld verbruikt ongeveer 1520 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €260 tot €380. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €190 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€683
Buitenlucht2550kWh€471€212
Bodemwarmte1700kWh€335€348
Hybride1600 kWh + 425 M3€505€178

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Harreveld?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn een aantalrandvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oost Gelre?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Oost Gelre. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.oostgelre.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Harreveld. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €725 tot maar liefst €3400. Informeren naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Harreveld (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1800.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSX16P50(**)13 KW€2600,-
RothThermoTerra F 14 kW12 KW€3000,-
CTCEcoHeat 41012 KW€3000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Harreveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!