Warmtepomp Groenlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Groenlo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Verderop tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Groenlo.
warmtepomp-installateur-7141

 • Minder vervuiling
 • Constante temperatuur
 • Je woning van het gas af
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
Netnummer0544 (+31544)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Groenlo

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je vindt verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groenlo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Groenlo? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door de warmtepomp-vergelijker lees je bruikbare installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7141).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek jij toepasbare aanbevelingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Groenlo kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €15.500. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.350 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Groenlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groenlo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel minder stookkosten. Via ISDE subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €6200. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2100. De factuur komt tot stand door verschillende facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27100Geen buitenunit, prijzig
Water-water€17700 – €23600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5000 – €6050Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4650 – €6025Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2100 – €6800Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Groenlo consumeert circa 1520 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €260 tot €340. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €160 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€686
Buitenlucht2550kWh€453€233
Bodemwarmte1600kWh€316€370
Hybride1325 kWh + 425 M3€487€199

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Groenlo?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oost Gelre?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Oost Gelre. Het gaat om een interessante lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.oostgelre.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Groenlo. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €625 tot plusminus €2000. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Groenlo (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1550.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€175, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ008(**)V + EHSHB08P30(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 14 kW (driefase)9 KW€2050,-
CTCEcoPart 406 + CTC Ecologic7 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Groenlo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!