Warmtepomp Lievelde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Lievelde? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €295,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lievelde.
warmtepomp-installateur-7137

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
Netnummer0544 (+31544)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lievelde

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat honderden versies. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lievelde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Lievelde? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via deze pagina vind je direct installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7137).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je praktische gegevens die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Lievelde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €12.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.450 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Lievelde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lievelde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door specifieke variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26600Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15400 – €24300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4250 – €7175Verwarmen en koelen
Lucht-water€4950 – €7050goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2150 – €6850Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Lievelde gebruikt om en nabij 1520 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €315. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€685
Buitenlucht2700kWh€445€240
Bodemwarmte1800kWh€308€377
Hybride1475 kWh + 575 M3€480€206

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Lievelde?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oost Gelre?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening van je gemeente Oost Gelre. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.oostgelre.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Lievelde. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €500 tot plusminus €2050. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lievelde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op pakweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHSH08P30(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 12 kW (monofase)8 KW€1950,-
CTCGsi 1210 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Lievelde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!