Warmtepomp Zieuwent

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Zieuwent? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zieuwent.
warmtepomp-installateur-7136

 • Minder impact op het milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zieuwent

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden fors wat versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zieuwent kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Zieuwent? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze website doorzoek je bruikbare (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7136).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand check jij actuele info die gaan over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zieuwent kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €280,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.000 en €21.400. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Zieuwent (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zieuwent

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een flinke subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2500. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verscheidene facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €24400Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16900 – €20100Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6850Relatief voordelig
Lucht-water€4200 – €6525Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2575 – €5400Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zieuwent consumeert ong. 1520 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €240 tot €395. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €190 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€684
Buitenlucht2675kWh€479€205
Bodemwarmte1750kWh€342€342
Hybride1425 kWh + 500 M3€513€171

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zieuwent?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende zaken: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Oost Gelre?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening van je gemeente Oost Gelre. Dit is een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.oostgelre.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Zieuwent. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot plusminus €1700. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zieuwent (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSXB16P50(**)13 KW€2600,-
SamsungEco Heating System monobloc 12 kW (driefase)8 KW€1950,-
CTCEcoHeat 41214 KW€3200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Zieuwent aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!