Warmtepomp Vragender

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Vragender? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Hierna vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Vragender.
warmtepomp-installateur-7134

 • Verantwoorde investering
 • Comfortabel leefcomfort
 • Toekomstbestendig
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcodegebied7134
Netnummer0544 (+31544)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vragender

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met meerdere oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vragender kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vragender? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van deze pagina vind jij zonder problemen warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7134).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op deze pagina vind jij omvangrijke details over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Vragender heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €11.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.550 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Vragender (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vragender

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, het draait uit op een fors lagere energierekening. Aan de hand van een interessante subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6900. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2400. De totaalprijs wordt vastgesteld door velerlei randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €24800Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14000 – €25000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €7300Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4800 – €6275Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2750 – €5800Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Vragender verbruikt pakweg 1520 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €255 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €180 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€682
Buitenlucht2700kWh€464€218
Bodemwarmte2000kWh€327€355
Hybride1550 kWh + 425 M3€498€184

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vragender?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt samen met jouw bestaande gasketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oost Gelre?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Oost Gelre. Het gaat om een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.oostgelre.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vragender. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €825 en kunnen oplopen tot €3450. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vragender (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSHB16P50(**)13 KW€2600,-
RothThermoTerra F 9 kW9 KW€2800,-
CTCEcoHeat 40810 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vragender aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!