Warmtepomp Mariënvelde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Mariënvelde? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €270,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende zaken. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Mariënvelde.
warmtepomp-installateur-7263

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Het verwarmen van morgen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode-regio7263
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Mariënvelde

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tal van versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mariënvelde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Mariënvelde? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze vergelijker doorzoek jij bruikbare leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7263).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna lees je handige aanbevelingen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Mariënvelde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €10.500. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.275 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Mariënvelde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marienvelde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een interessante subsidie krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €5600. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2300. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door velerlei factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23600Veel besparen, relatief duur
Water-water€17300 – €23000Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €7500Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5200 – €7425Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2200 – €5800Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Mariënvelde consumeert ong. 1520 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €265 tot €340. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €155 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€714
Buitenlucht2725kWh€500€214
Bodemwarmte1825kWh€357€357
Hybride1475 kWh + 425 M3€536€179

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Mariënvelde?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalmitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oost Gelre?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de erkende groene lening via de gemeente Oost Gelre. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.oostgelre.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Mariënvelde. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €525 tot wel €2200. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Mariënvelde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze pakweg €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinEBLQ011(**)6W17 KW€1850,-
SamsungDVM S HighEfficiency 8pk + HT hydro unit (3 fase)16 KW€2750,-
CTCGSi 1616 KW€3400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Mariënvelde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!