Warmtepomp Welsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Welsum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal facetten. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Welsum.
warmtepomp-installateur-8196

 • Draag bij aan een milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcodegebied8196
Netnummer0570 (+31570)
Gas-verbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Welsum

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Welsum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert het huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Welsum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via de warmtepomp-vergelijker vergelijk je zonder moeite installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8196).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Hierna bekijk je omvangrijke aanbevelingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Welsum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €22.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.875 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Welsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-welsum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Dankzij de hoge subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. Het prijskaartje hangt af van allerlei factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24000Veel vermogen, prijzig
Water-water€16500 – €23100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7175Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4150 – €7050Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €6500Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Welsum verbruikt grofweg 1550 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €255 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €160 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€746
Buitenlucht2625kWh€522€224
Bodemwarmte1875kWh€373€373
Hybride1450 kWh + 500 M3€560€187

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Welsum?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Olst-Wijhe?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de erkende groene lening bij gemeente Olst-Wijhe. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.olst-wijhe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Welsum. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €725 en kunnen oplopen tot €2750. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Welsum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je om en nabij €1750.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2375.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-300 I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 13 Set (232951)10 KW€2800,-
Eco DesignEco Fresh 300 WT0 KW€1150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Welsum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!