Warmtepomp Wijhe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wijhe? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende elementen. In het volgende kopje lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Wijhe.
warmtepomp-installateur-8130

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verkoeling in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcodegebied8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasgebruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wijhe

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijhe kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wijhe? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via warmtepomprevolutie.nl check jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8130).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna tref jij actuele raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wijhe kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €20.700. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.500 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Wijhe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijhe

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €6500. De hybride warmtepomp is er vanaf €3300. Het prijskaartje kan men berekenen met verscheidene onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25700Veel vermogen, dure installatie
Water-water€16700 – €22000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €6200Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €6350Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €6650Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wijhe gebruikt ongeveer 1550 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Engie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €280 tot €335. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€733
Buitenlucht2550kWh€506€227
Bodemwarmte1650kWh€359€374
Hybride1525 kWh + 525 M3€542€191

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wijhe?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren meerdere voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Olst-Wijhe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de interessante groene lening in de gemeente Olst-Wijhe. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.olst-wijhe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wijhe. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot maar liefst €3350. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wijhe (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze circa €1775.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2200.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Energie ESTECO500iix0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 26 Set (182139)26 KW€4400,-
DimplexLAW 9IMR6 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Wijhe aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!