Warmtepomp Olst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Olst? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. In het volgende kopje check jij meer info over een warmtepomp kopen in Olst.
warmtepomp-installateur-8121

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Onderhoudsarme investering
 • Lange levensduur

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcodegebied8121
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Olst

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Olst biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Olst? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8121).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna ontdek jij samengestelde aanbevelingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Olst kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €11.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.575 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Olst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-olst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Gelukkig, het leidt tot veel minder stookkosten. Via interessante subsidies heb je een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €24200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14600 – €23800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3900 – €7400Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5450 – €6000Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2625 – €5450Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Olst gebruikt pakweg 1550 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar komt uit tussen de €225 tot €390. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €145 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€731
Buitenlucht2350kWh€490€241
Bodemwarmte1675kWh€344€387
Hybride1350 kWh + 425 M3€526€205

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Olst?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Dit systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Olst-Wijhe?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij gemeente Olst-Wijhe. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.olst-wijhe.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Olst. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €500 en lopen op tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Olst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1750.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2025.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Energie ESTAquapura 500i/ix warmtepompboiler0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 20 Set (185365)20 KW€3800,-
DimplexLAK 14ITR13 KW€2600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Olst aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!