Warmtepomp Wesepe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Wesepe? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €215,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wesepe.
warmtepomp-installateur-8124

 • Een energieneutrale woning
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig onderhoud nodig
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcodegebied8124
Netnummer0570 (+31570)
Gasgebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wesepe

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt tal van oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wesepe kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Wesepe? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze pagina lees je direct de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8124).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op deze pagina vind je veelzijdige info inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wesepe kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €13.500. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere HR-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Wesepe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wesepe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Via een flinke subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3000. De totaalprijs wordt bepaald door velerlei onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €25600Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €22700Beste rendement
Lucht-lucht€4850 – €7450Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4150 – €6900goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €6750Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wesepe verbruikt pakweg 1550 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schatten we op €270 tot €370. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €160 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€732
Buitenlucht2400kWh€498€234
Bodemwarmte2100kWh€351€381
Hybride1475 kWh + 375 M3€534€198

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wesepe?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Olst-Wijhe?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de gemeente Olst-Wijhe. Het is een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.olst-wijhe.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wesepe. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot maar liefst €2150. Interesse naar de september 2023 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wesepe (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze zo’n €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal zo’n €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Energie ESTSB12 ULTRA8 KW€1800,-
Stiebel-EltronWPF 23 Set (185366)23 KW€4100,-
DimplexLAW 6IMR4 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Wesepe aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!