Warmtepomp Marle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Marle? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €255,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Verderop tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Marle.
warmtepomp-installateur-8198

 • Helemaal van het gas af
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8198
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31550 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Marle

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er zijn velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marle kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Marle? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van deze pagina ontdek jij zonder moeite warmtepomp installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8198).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij bruikbare info omtrent alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Marle kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.300 en €17.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.425 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Marle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marle

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels aantrekkelijk subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2600. De eindfactuur komt tot stand door specifieke randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €24700Geen buitenunit, prijzig
Water-water€15500 – €22900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4950 – €7150Lage aanschafprijs
Lucht-water€5500 – €6850Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2700 – €5800Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Marle gebruikt ongeveer 1550 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energieleverancier als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €260 tot €335. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €185 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€747
Buitenlucht2625kWh€486€261
Bodemwarmte2000kWh€336€411
Hybride1475 kWh + 375 M3€523€224

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Marle?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Olst-Wijhe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening van je gemeente Olst-Wijhe. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.olst-wijhe.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Marle. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €625 tot gemiddeld €2500. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Marle (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze plusminus €1600.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB 100 E+I0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPW 18 Set (232952)13 KW€3100,-
Eco DesignEco Fresh 300 2WT0 KW€1150,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna is er een actueel stappenplan van de warmteservice Marle aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!