Warmtepomp Boerakker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Boerakker? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een voordelige en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere variabelen. Op onze website bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Boerakker.
warmtepomp-installateur-9362

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • In de zomer een koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Onderhoudsarme investering
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9362
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Boerakker

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verschillende versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boerakker heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Boerakker? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via deze pagina vind je vandaag nog de beste installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9362).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Bijgaand tref jij veelzijdige info aangaande de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Boerakker kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €340,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €17.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elke leverancier heeft relevante eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Boerakker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boerakker

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van lucratieve subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5600. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2400. De totaalprijs kan men berekenen met verschillende randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26400Veel vermogen, relatief duur
Water-water€14200 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4100 – €6375Verwarmen en koelen
Lucht-water€3900 – €6375Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2000 – €5300Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Boerakker consumeert plusminus 1750 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €215 tot €330. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €135 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€728
Buitenlucht2375kWh€473€255
Bodemwarmte1650kWh€328€400
Hybride1475 kWh + 375 M3€510€218

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Boerakker?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Marum?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Marum. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.marum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Boerakker. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot maar liefst €3150. Onderzoek doen naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Boerakker (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ongeveer €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GNCSilver 2500 KW€1250,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B2734 KW€5200,-
GallettiMCW 018HL16 KW€3400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Boerakker aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Marum, De Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!