Warmtepomp Jonkersvaart

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Jonkersvaart? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €290,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan meerdere zaken. Verderop check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Jonkersvaart.
warmtepomp-installateur-9366

 • Minder impact op het milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcodegebied9366
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Jonkersvaart

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit meerdere producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jonkersvaart kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Jonkersvaart? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je in een zeer korte periode de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9366).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf lees jij omvangrijke adviezen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Jonkersvaart heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €10.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Jonkersvaart (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jonkersvaart

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel minder stookkosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2800. Het prijskaartje wordt berekend door allerlei variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26300Veel besparen, erg duur
Water-water€14300 – €20000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4750 – €6925Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4500 – €6800Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2050 – €5650Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Jonkersvaart verbruikt ong. 1750 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €255 tot €300. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €200 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€731
Buitenlucht2800kWh€497€234
Bodemwarmte1650kWh€351€380
Hybride1450 kWh + 600 M3€534€197

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Jonkersvaart?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Marum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Marum. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.marum.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Jonkersvaart. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot maar liefst €2750. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Jonkersvaart (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij grofweg €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GNCFamily0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 350-G BW/BWS 351.B2023 KW€4100,-
GallettiMCW 027HL24 KW€4200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Jonkersvaart aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Marum, De Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!