Warmtepomp Niebert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Niebert? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Niebert.
warmtepomp-installateur-9365

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Toekomstbestendig
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9365
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Niebert

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er bestaan verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Niebert kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Niebert? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij in een zeer korte periode installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9365).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop vind jij samengestelde aanbevelingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Niebert kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.200 en €24.100. We spreken over vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.450 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Niebert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-niebert

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €8000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2200. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24700Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13800 – €20400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €6800Verwarmen en koelen
Lucht-water€5300 – €6300Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2275 – €5450Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Niebert gebruikt ong. 1750 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schommelt tussen €270 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €175 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€730
Buitenlucht2350kWh€489€241
Bodemwarmte1600kWh€343€387
Hybride1475 kWh + 550 M3€526€204

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Niebert?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Marum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Marum. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.marum.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Niebert. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot gemiddeld €1750. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Niebert (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GNCSilver 2700 KW€1250,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B4249 KW€6700,-
GallettiMCW 022HL19 KW€3700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Niebert aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Marum, De Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!