Warmtepomp Lucaswolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Lucaswolde? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende variabelen. Op deze pagina bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lucaswolde.
warmtepomp-installateur-9825

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcodegebied9825
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lucaswolde

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lucaswolde kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Lucaswolde? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze vergelijker lees je in korte tijd warmtepomp installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9825).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op deze website bekijk je toepasbare raadgeving inzake de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Lucaswolde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €205,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €21.700. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.175 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Lucaswolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lucaswolde

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Geholpen door lucratieve subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €1900. De factuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €24400Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14000 – €23100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6475Relatief lage investering
Lucht-water€4050 – €6650Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2525 – €7000Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Lucaswolde verbruikt ong. 1750 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €225 tot €395. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€707
Buitenlucht2400kWh€467€240
Bodemwarmte1900kWh€325€382
Hybride1350 kWh + 400 M3€502€205

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lucaswolde?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Marum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Marum. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.marum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Lucaswolde. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €775 tot plusminus €2350. Benieuwd naar de subsidie in december 2023 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lucaswolde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1775.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosLZT.1002.XL61 KW€7250,-
Western AirconditioningBETA REV RFE HP 4.233 KW€4450,-
HautecHCS-PN-124 (88SF1201SDPN5)35 KW€5300,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Lucaswolde aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Marum, De Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!