Warmtepomp De Wilp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in De Wilp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €265,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in De Wilp.
warmtepomp-installateur-9367

 • Een duurzame oplossing
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Toekomstbestendig
 • Interessante salderingsregeling
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode-regio9367
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Wilp

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Wilp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Wilp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze website doorzoek jij zonder problemen installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9367).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop lees je accurate details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Wilp kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.900 en €22.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.700 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit De Wilp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-wilp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door ISDE subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €8000. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2500. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. specifieke variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25700Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €22400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €7200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3850 – €7500Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2325 – €5000Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in De Wilp gebruikt pakweg 1750 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing komt uit tussen de €215 tot €300. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €125 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€732
Buitenlucht2675kWh€505€227
Bodemwarmte1650kWh€359€373
Hybride1375 kWh + 450 M3€542€190

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in De Wilp?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Marum?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Marum. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.marum.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Wilp. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €925 tot gemiddeld €1850. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Wilp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je om en nabij €1850.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GNCTop0 KW€1100,-
ViessmannVitocal 350-G BW/BWS 351.B2734 KW€5200,-
GallettiMCW 031HL27 KW€4500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice De Wilp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Marum, De Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!