Warmtepomp Nuis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Nuis? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse variabelen. Hierna bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nuis.
warmtepomp-installateur-9364

 • Milieubewuste keuze
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcodegebied9364
Netnummer0594 (+31594)
Gasgebruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nuis

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nuis kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Nuis? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je binnen enkele minuten erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9364).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop doorzoek je actuele toelichtingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nuis kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €24.800. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.550 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Nuis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nuis

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. actuele subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €5900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering is afhankelijk van diverse zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €27700Veel vermogen, prijzig
Water-water€14800 – €21000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €7275Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4350 – €6525Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2575 – €5650Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Nuis gebruikt om en nabij 1750 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing varieert van €265 tot €345. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €195 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€729
Buitenlucht2575kWh€481€248
Bodemwarmte1675kWh€335€394
Hybride1575 kWh + 400 M3€518€211

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nuis?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren verschillende zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Marum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Marum. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.marum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nuis. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot wel €2900. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Nuis (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1825.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ongeveer €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GNCSilver 2600 KW€1250,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B3338 KW€5600,-
GallettiMCW 020HL18 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nuis aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Marum, De Wilp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!