Warmtepomp de Lutte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in de Lutte? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in de Lutte.
warmtepomp-installateur-7587

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode-regio7587
Netnummer0541 (+31541)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in de Lutte

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in de Lutte kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in de Lutte? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze vergelijker vergelijk je direct erkende installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7587).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hierna tref jij praktische aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in de Lutte kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €22.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.850 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit de Lutte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-lutte

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2400. De eindfactuur wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27300Geen buitenunit, prijzig
Water-water€16800 – €23400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3750 – €7350Werkt ook als een airco
Lucht-water€3550 – €7250Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2125 – €5700Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in de Lutte gebruikt pakweg 1650 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Engie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €280 tot €355. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €140 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€657
Buitenlucht2350kWh€434€223
Bodemwarmte1975kWh€302€355
Hybride1350 kWh + 500 M3€466€191

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in de Lutte?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Losser?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Losser. Het gaat om een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.gemeentelosser.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie de Lutte. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot wel €2650. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming de Lutte (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) ontvang je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ong. €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinEWWP-045KBW1N45 KW€6150,-
SmartHeatClassic-i 012 BWi12 KW€3000,-
DaikinEWYQ-009ACV37 KW€1850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice de Lutte aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!