Warmtepomp Beuningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Beuningen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Beuningen.
warmtepomp-installateur-7588

 • Helemaal van het gas af
 • Kan ook werken als airco
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode-regio7588
Netnummer024 (+3124)
Gasgebruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beuningen

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er zijn flink wat toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beuningen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Beuningen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze website vergelijk je waardevolle leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7588).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand check je handige info m.b.t. de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Beuningen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €11.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.800 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Beuningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beuningen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7500. Het hybride systeem is er vanaf €2600. De factuur hangt af van verscheidene onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26900Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €23400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4850 – €6375Werkt ook als een airco
Lucht-water€4200 – €6975Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2900 – €5700Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Beuningen consumeert grofweg 1650 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €260 tot €305. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €150 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€658
Buitenlucht2800kWh€441€217
Bodemwarmte2050kWh€309€349
Hybride1600 kWh + 350 M3€474€184

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beuningen?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Losser?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Losser. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.gemeentelosser.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Beuningen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €750 tot ongeveer €3850. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Beuningen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ong. €1675.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinEWWQ014KBW1N17 KW€3500,-
SmartHeatClassic-i 024 BWi24 KW€4200,-
DaikinEWYQ-010ACV38 KW€1950,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Beuningen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!