Warmtepomp Glane

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Glane? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Glane.
warmtepomp-installateur-7585

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Waardevermeerdering huis
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode-regio7585
Netnummer053 (+3153)
Gasgebruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Glane

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Glane kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Glane? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze vergelijker bekijk je in een zeer korte periode erkende installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7585).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de volgende paragraaf check jij waardevolle raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Glane kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €310,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €22.900. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.025 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Glane (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-glane

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6600. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €24300Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€16000 – €22000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €7175Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4600 – €7375goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2125 – €5450Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Glane verbruikt ongeveer 1650 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Essent of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €280 tot €325. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €185 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€655
Buitenlucht2775kWh€459€197
Bodemwarmte1825kWh€328€328
Hybride1575 kWh + 500 M3€491€164

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Glane?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Losser?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Losser. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.gemeentelosser.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Glane. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot ongeveer €1600. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Glane (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je zo’n €1650.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinEWWP-028KBW1N30 KW€4650,-
SiracLSQ10RW26 KW€4400,-
DaikinERRQ016(**)Y1 + EKHBRD016(**)Y1 Altherma HT13 KW€2450,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Glane aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren betekent een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!