Warmtepomp Overdinkel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Overdinkel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de besparing loopt op tot €325,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Overdinkel.
warmtepomp-installateur-7586

 • Milieubewuste keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Eenvoudig te programmeren
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode-regio7586
Netnummer053 (+3153)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Overdinkel

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan velerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overdinkel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Overdinkel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze website vergelijk jij veelzijdige installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7586).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna vind jij actuele adviezen inzake beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Overdinkel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €19.400. We spreken over 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw huidige gasketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.350 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Overdinkel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overdinkel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Dankzij de hoge subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2600. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels velerlei onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €25600Geen geluid, dure installatie
Water-water€18000 – €21600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5000 – €7050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4200 – €6100Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2350 – €5800Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Overdinkel verbruikt grofweg 1650 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Engie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €245 tot €365. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €125 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€656
Buitenlucht2500kWh€426€230
Bodemwarmte1750kWh€295€361
Hybride1450 kWh + 600 M3€459€197

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Overdinkel?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Losser?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Losser. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.gemeentelosser.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Overdinkel. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot doorgaans €2500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Overdinkel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinEWWP-035KBW1N36 KW€5250,-
SmartHeatClassic-i 008 BWi8 KW€2800,-
DaikinEWYQ-007ADVP6 KW€1750,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Overdinkel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!