Warmtepomp Koedijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Koedijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en duurzame methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Koedijk.
warmtepomp-installateur-1832

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Constante verwarming
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig storingen
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcodegebied1832
Netnummer072 (+3172)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Koedijk

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tientallen installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koedijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt het huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Koedijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze pagina vind je bruikbare verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1832).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij toepasbare toelichtingen aangaande actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Koedijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €15.000. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Koedijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koedijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5700. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3400. Het prijskaartje kan men berekenen met velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25300Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €24500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4250 – €6050Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3550 – €6750Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2300 – €5300Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Koedijk gebruikt ongeveer 1500 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €210 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €195 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€712
Buitenlucht2650kWh€470€242
Bodemwarmte1700kWh€328€384
Hybride1375 kWh + 350 M3€506€206

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Koedijk?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Langedijk?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Langedijk. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemeentelangedijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Koedijk. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €950 tot ongeveer €3800. Benieuwd naar de april 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Koedijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecKHZ LW80/4007 KW€2000,-
Itho DaalderopWPU 25c – 5G3 KW€2800,-
AermecNRL0300HE45 KW€5650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Koedijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!