Warmtepomp Oudkarspel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Oudkarspel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €180,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse variabelen. Verderop vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudkarspel.
warmtepomp-installateur-1724

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1724
Netnummer0226 (+31226)
Gasgebruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oudkarspel

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verschillende producten. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudkarspel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oudkarspel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1724).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Bijgaand lees jij omvangrijke details m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oudkarspel kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €23.900. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.175 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Oudkarspel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudkarspel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van lucratieve subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. allerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25400Geen geluid, relatief duur
Water-water€17200 – €22400Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6450Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6500Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2075 – €5000Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Oudkarspel verbruikt ongeveer 1500 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €210 tot €300. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €190 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€670
Buitenlucht2550kWh€442€228
Bodemwarmte1625kWh€308€362
Hybride1350 kWh + 375 M3€476€194

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oudkarspel?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Langedijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Langedijk. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.gemeentelangedijk.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oudkarspel. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €950 en lopen op tot wel €3850. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oudkarspel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je pakweg €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLW 15014 KW€2550,-
InterClima-MTAOCT 07035 KW€5150,-
AermecANL025H5 KW€1650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oudkarspel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!