Warmtepomp Broek op Langedijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Broek op Langedijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €285,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende factoren. Op onze website bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Broek op Langedijk.
warmtepomp-installateur-1721

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1721
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Broek op Langedijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn meerdere installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Broek op Langedijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Broek op Langedijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze vergelijker vind je binnen enkele minuten erkende installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1721).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand ontdek jij uitgebreide informatie ten aanzien van de type warmtepompenen wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Broek op Langedijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.800 en €11.200. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige gasketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.475 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Broek op Langedijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-broek-op-langedijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3100. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van velerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24200Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14800 – €23700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3700 – €6300Verwarmen en koelen
Lucht-water€5450 – €7350Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2925 – €6950Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Broek op Langedijk verbruikt plusminus 1500 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing ligt tussen de €255 tot €345. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€667
Buitenlucht2775kWh€460€207
Bodemwarmte2100kWh€327€340
Hybride1400 kWh + 400 M3€494€173

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Broek op Langedijk?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Langedijk?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor de erkende groene lening bij gemeente Langedijk. Het betreft een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemeentelangedijk.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Broek op Langedijk. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €675 tot plusminus €1700. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Broek op Langedijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLWC 807 KW€2000,-
InterClima-MTAOCT 03011 KW€2750,-
AerforTHRON 14T AGR211 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Broek op Langedijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo verhinder je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!