Warmtepomp Noord-Scharwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Noord-Scharwoude? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Noord-Scharwoude.
warmtepomp-installateur-1723

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Interessante salderingsregeling
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode-regio1723
Netnummer0226 (+31226)
Gasgebruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Noord-Scharwoude

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er zijn verscheidene toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noord-Scharwoude kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Noord-Scharwoude? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze pagina lees jij in enkele stappen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1723).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna check jij waardevolle informatie inzake de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Noord-Scharwoude heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €265,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €14.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.250 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Noord-Scharwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noord-scharwoude

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7200. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3300. De totaalprijs hangt af van verscheidene onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25400Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13000 – €24500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3550 – €6450Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4800 – €6450Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2150 – €6700Niet volledig van het gas af

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Noord-Scharwoude verbruikt ongeveer 1500 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €250 tot €335. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €130 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€669
Buitenlucht2575kWh€435€234
Bodemwarmte1950kWh€301€368
Hybride1475 kWh + 450 M3€468€201

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noord-Scharwoude?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw traditionele gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Langedijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening in de regio Langedijk. Het is een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.gemeentelangedijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Noord-Scharwoude. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €825 tot wel €2700. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Noord-Scharwoude (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze grofweg €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLWC 12010 KW€2150,-
InterClima-MTAOCT 05023 KW€4100,-
AermecANL020H5 KW€1650,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Noord-Scharwoude aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!