Warmtepomp Sint Pancras

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Sint Pancras? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €175,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. Hierna check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sint Pancras.
warmtepomp-installateur-1834

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcodegebied1834
Netnummer072 (+3172)
Gasgebruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sint Pancras

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Pancras kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Sint Pancras? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze tool check je veelzijdige leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1834).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop lees jij handige aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sint Pancras heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €16.200. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk model heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €6.875 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Pancras (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-pancras

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels aantrekkelijk subsidies haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6000. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3200. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23200Geen geluid, relatief duur
Water-water€16000 – €21200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4650 – €6975Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4250 – €6750Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2150 – €6650Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sint Pancras verbruikt ong. 1500 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €225 tot €330. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €175 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€713
Buitenlucht2700kWh€478€235
Bodemwarmte1800kWh€335€378
Hybride1450 kWh + 425 M3€513€200

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sint Pancras?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Langedijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij gemeente Langedijk. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.gemeentelangedijk.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sint Pancras. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot ongeveer €3500. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Pancras (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€150, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWD 5050A-HMD 210 KW€2300,-
Itho DaalderopWPU 25co – 5G3 KW€2800,-
AermecNRL0330HE50 KW€6150,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sint Pancras aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!