Warmtepomp Korendijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Korendijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een economische en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl check jij meer info over een warmtepomp kopen in Korendijk.
warmtepomp-installateur-3284

 • Een duurzame oplossing
 • Aangenaam leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode-regio3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Korendijk

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Korendijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Korendijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van onze vergelijker ontdek jij bruikbare erkende installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3284).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website vind jij accurate gegevens aangaande de type warmtepompenen wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Korendijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €17.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.650 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Korendijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-korendijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot een fors lagere energierekening. Met behulp van aantrekkelijk subsidies haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride opstelling koop je al vanaf €1900. De totaalprijs wordt bepaald door verscheidene aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13500 – €22800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5150 – €6275Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3750 – €6025Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €5800Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Korendijk gebruikt pakweg 1410 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar varieert van €220 tot €400. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €160 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€688
Buitenlucht2625kWh€482€206
Bodemwarmte2000kWh€344€344
Hybride1350 kWh + 525 M3€516€172

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Korendijk?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Korendijk?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Korendijk. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.korendijk.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Korendijk. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot wel €4000. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Korendijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ong. €1550.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2025.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
LGTherma V HU051 U42 / HN0914 NK26 KW€1900,-
Stiebel-EltronWPL 34 (228835)17 KW€2850,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai RC (B/W)6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Korendijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente