Warmtepomp Zuid-Beijerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Zuid-Beijerland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een relatief goedkope en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende elementen. Verderop tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zuid-Beijerland.
warmtepomp-installateur-3284

 • Een duurzame oplossing
 • Kan ook dienen als koeling
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode-regio3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasgebruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zuid-Beijerland

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuid-Beijerland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Zuid-Beijerland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze pagina check je binnen enkele minuten installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3284).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Onderstaand bekijk je waardevolle adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuid-Beijerland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.800 en €13.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Zuid-Beijerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuid-beijerland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door middel van een hoge subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25300Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15800 – €22800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4600 – €7425Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4100 – €6500Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2350 – €6500Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zuid-Beijerland verbruikt pakweg 1410 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing ligt tussen de €270 tot €360. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €145 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€678
Buitenlucht2400kWh€447€231
Bodemwarmte2000kWh€312€366
Hybride1325 kWh + 400 M3€481€197

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuid-Beijerland?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Korendijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening in de gemeente Korendijk. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.korendijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Zuid-Beijerland. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot gemiddeld €3350. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zuid-Beijerland (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze circa €1750.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ArgoAEI1G80EMX + Emix0 KW€1100,-
MasterthermAQ90I44 KW€6200,-
Alpha InnotecWWC 220H/X22 KW€4000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zuid-Beijerland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!