Warmtepomp Nieuw-Beijerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Nieuw-Beijerland? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verschillende aspecten. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw-Beijerland.
warmtepomp-installateur-3264

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode-regio3264
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuw-Beijerland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan verscheidene systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Beijerland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Nieuw-Beijerland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl vind jij snel warmtepomp installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3264).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Verderop doorzoek jij bruikbare informatie omtrent beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nieuw-Beijerland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €16.000. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk type heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Beijerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-beijerland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. interessante subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door velerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €23200Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€15900 – €23000Beste rendement
Lucht-lucht€4900 – €6625Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3650 – €6850goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2825 – €6900Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuw-Beijerland verbruikt pakweg 1410 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €300. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €150 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€671
Buitenlucht2775kWh€436€235
Bodemwarmte2025kWh€302€369
Hybride1450 kWh + 400 M3€470€201

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuw-Beijerland?

Niet alle huizen zijn even interessant. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Korendijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Korendijk. Dit is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.korendijk.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Nieuw-Beijerland. Hoeveel je krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot wel €3650. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuw-Beijerland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal circa €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ArgoAEI1G110EMX + HKDER57I**8 KW€2100,-
MasterthermAQ22I7 KW€2800,-
Alpha InnotecLWV 82R1-3-HSV 12M36 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuw-Beijerland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor zorg je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!