Warmtepomp Goudswaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Goudswaard? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €185,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Op onze website lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Goudswaard.
warmtepomp-installateur-3267

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Toekomstbestendig
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3267
Netnummer0186 (+31186)
Gasgebruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Goudswaard

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan diverse producten. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goudswaard kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Goudswaard? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker check je in enkele stappen erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3267).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Verderop doorzoek je actuele aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Goudswaard kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €16.600. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.900 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Goudswaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goudswaard

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een royale subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2000. Het prijskaartje wordt getekend door verschillende onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €27000Hoog rendement, erg duur
Water-water€14700 – €24200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4000 – €6300Eenvoudige installatie
Lucht-water€4200 – €7375Koelende functie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2475 – €5150Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Goudswaard gebruikt om en nabij 1410 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €250 tot €320. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €140 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€673
Buitenlucht2725kWh€451€222
Bodemwarmte1875kWh€316€357
Hybride1350 kWh + 500 M3€485€188

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Goudswaard?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Korendijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we de unieke groene lening via de gemeente Korendijk. Het betreft een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.korendijk.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Goudswaard. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot wel €4000. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Goudswaard (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1950.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ArgoAEI1G50EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-
MasterthermAQ45I21 KW€3900,-
Alpha InnotecLWCV 82R1-36 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Goudswaard aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie leidt tot een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!