Warmtepomp Piershil

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Piershil? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere zaken. In het volgende kopje ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Piershil.
warmtepomp-installateur-3265

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3265
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Piershil

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit verschillende toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Piershil heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Piershil? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker check je vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3265).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij toepasbare informatie ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Piershil kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.100 en €18.500. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft relevante gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.175 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Piershil (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-piershil

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Geholpen door een interessante subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6900. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. specifieke facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26300Veel vermogen, prijzig
Water-water€14800 – €20200Beste rendement
Lucht-lucht€4400 – €7475Eenvoudige installatie
Lucht-water€3950 – €6350Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2975 – €5300Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Piershil verbruikt grofweg 1410 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing ligt tussen de €275 tot €370. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €155 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€672
Buitenlucht2375kWh€444€228
Bodemwarmte2000kWh€309€363
Hybride1375 kWh + 600 M3€477€195

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Piershil?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Korendijk?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Korendijk. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.korendijk.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Piershil. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot maar liefst €3800. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Piershil (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ArgoAEI1G50EMX + Emix0 KW€1100,-
MasterthermAQ30I11 KW€2900,-
Alpha InnotecLWCV 122R39 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Piershil aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!