Warmtepomp Cromstrijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Cromstrijen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €200,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op onze website lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Cromstrijen.
warmtepomp-installateur-3281

 • Duurzame warmte
 • Meer leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcodegebied3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Cromstrijen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt tal van versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cromstrijen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Cromstrijen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker ontdek jij in korte tijd leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3281).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp neemt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In de volgende paragraaf vind jij bruikbare toelichtingen omtrent de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Cromstrijen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €16.200. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw huidige gasketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.125 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Cromstrijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cromstrijen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3200. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van meerdere onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24000Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17900 – €24500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €6500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4200 – €7075Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2225 – €5850Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Cromstrijen gebruikt circa 1350 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schatten we op €240 tot €355. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €160 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€674
Buitenlucht2775kWh€458€216
Bodemwarmte1700kWh€324€350
Hybride1375 kWh + 400 M3€492€182

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Cromstrijen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is actief naast jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Cromstrijen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er een speciale groene lening in de gemeente Cromstrijen. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.cromstrijen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Cromstrijen. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot ongeveer €2800. Informeren naar de april 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Cromstrijen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
LennoxeComfort GAH02011 KW€2250,-
Stiebel-EltronWPL 10 IK 3 (234655)6 KW€1750,-
WaterkotteBasic Line Split 5015.5 (3x400V)10 KW€2300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Cromstrijen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Numansdorp, Klaaswaal.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente